O nas

Manca Juvan , fotografinja

Manca Juvan deluje kot neodvisna reportažna fotografinja. Svoje fotografije in zgodbe iz Venezuele, Afganistana, Irana, Pakistana, Tajske, Indije, ZDA, Srbije in držav EU je med drugimi objavila v The Times, The Sunday Times, The Guardian, Chicago Tribune, National Geographic, Time.com, Marie Claire, The European Voice. Leta 2005 in 2006 je za svoje delo dobila pohvali Društva novinarjev Slovenije, trikrat zapored – od leta 2006 do 2008 – pa je zmagala na natečaju Emzina za Fotografijo leta. Njena razstava Afganistan: neobičajna življenja je bila leta 2010 postavljena tudi v Moderni galeriji v Ljubljani in pri založbi Sanje izšla v fotomonografiji. Leta 2011 so ji v New Yorku podelili štipendijo v okviru NYU/Magnum Foundation Photography and Human Rights Program.

Trenutno Manca soustvarja knjigo, razstavo in multimedijski projekt Zadnji pričevalci.

www.mancajuvan.com

DK , fotograf

DK je član multimedijske umetniške in produkcijske skupine Strip Core. Diplomiral je na FPS v Münchnu, magisterij pa dokončal na Ivas Academy für Bildende Kunste v Kölnu.

Veliko razstavlja doma in v tujini, med ostalimi na pomembnejših razstaviščih kot so Villa Manin, center sodobne umetnosti Ujazdowskie Varšava, bienale Sao Paulo, festival Noorderlicht – Groningen, KC Beograd, Photon Vienna, Art Market v Budimpešti, Mestna galerija 1 Ljubljana, Narodna galerija, Moderna galerija…

Za svoje delo je prejel več domačih in tujih nagrad ter štipendij med ostalimi dvakrat Graphis Annual Golden award, New York, Brumnovo priznanje odličnosti, štipendijo MK za vrhunske dosežke, štipendijo KulturKontakta Dunaj itd.

Izdal je več samostojnih katalogov ter monografijo, kot bil objavljan v mnogih skupinskih pregledih tako doma kot v tujini.

www.dkphotography.net

Fernanda Prado Verčič , fotografinja

Fernanda Prado Verčič se je rodila leta 1980 v Sao Paulu v Braziliji, kjer je študirala novinarstvo in magistrirala iz fotografije. Kot urednica fotografije je bila več let zaposlena pri Valor Economico, najpomembnejšem brazilskem finančnem časopisu. Fernanda zdaj živi v Sloveniji in deluje kot fotografinja, novinarka, kustosinja in urednica fotografije.

V natečaju revije za kulturo Emzin za Fotografijo leta 2014 je za Majhne zgodbe iz Robidnice 3-B prejela prvo nagrado za reportažno fotografijo. Marca 2013 je prejela prvo nagrado na razpisu Portfolio VIST, februarja 2013 pa je bila s projektom Wake up, love finalistka na razpisu Emzinovega natečaja Fotografija leta 2013. Povabljena je bila h koordinaciji prvega projekta Photonic Moments Portfolio Review 2012, v sklopu Evropskega meseca fotografije, ki ga organizira Galerija Photon v Ljubljani. V Mestni hiši v Ljubljani je bila kustosinja fotografske razstave »Obrazi BRICS«, na kateri so predstavili fotografije iz Brazilije, Rusije, Indije, Kitajske in Južne Afrike. Junija letos je v Galeriji Photon v Ljubljani kot gostujoča kustosinja predstavila izbrano razstavo »13 brazilskih fotografov«.

Fernando zastopa Galerija Fotografija iz Ljubljane.

www.fernandaprado.com

Romana Zajec , razvoj koncepta, producentka razstave, avtorica video vsebin

Romana je soustanoviteljica Zavoda APIS. Deluje na različnih družbeno angažiranih področjih. Svoja raziskovanja, mnenja in poglede izraža preko različnih kreativnih medijev. Vzpostavlja most med delovanjem nevladnih organizacij in družbeno angažirano video, dokumentarno in t.i. cross-medijsko produkcijo.

Nataša Kotar , razvoj koncepta in producentka razstave

Nataša je soustanoviteljica Zavoda APIS. V preteklih letih je skrbela za odnose z javnostmi in delovala kot vodja projektov, scenaristka ter organizatorka poslovnih dogodkov, koncertov in drugih kulturnih prireditev. Zadnja leta energijo usmerja predvsem v družbeno angažirane projekte v okviru Zavoda APIS.

Sara Božanić , kustosinja

Sara Božanić je direktorica Inštituta za transmedijski dizajn s sedežem v Sloveniji. Ona je “hibrid”: je oblikovalka, strateginja, predavateljica in mislec. Verjame, da digitalni svet občinstvu odpira nova vrata in omogoča nešteto oblikovalskih možnosti. Leta 2011 je prejela nagrado British Council za mladega ustvarjalnega podjetnika na področju medijev.

Pika Novak , asistentka kustosinje

Pika je mlada oblikovalka, katere projekte bi težko uvrstili v samo eno disciplino. S kritičnim pristopom prepleta oblikovanje interakcij, interaktivno oblikovanje, grafično oblikovanje in oblikovanje informacij. Strast ji predstavlja delo v multidisciplinarnih skupinah, za katere verjame, da so ključne za oblikovanje naše skupne prihodnosti.

Dalibor Kazija , oblikovalec vizualne podobe projekta

Dalibor Kazija je oblikovalec in ilustrator. Njegova področja delovanja vključujejo oblikovanje vizualnih komunikacij, ilustracijo in animacijo. Diplomiral je iz oblikovanja vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost v Splitu, na Hrvaškem in je zdaj vodilni oblikovalec na Inštitutu za transmedijski dizajn v Ljubljani.